Boş Ev Temizliği Nasıl Yapılır, Gerekenler Nelerdir?

Boş ev temizliği diğer temizlik çeşitlerine göre en zor olanıdır. Genellikle inşaat pisliği duran yeni bir eve taşınırken en zorlayan işlem evin temizliğidir. Dolu evin temizlenmesinin yanı sıra boş evin temizliği kişiyi çok yorar. Boş ev temizliği detaylı bir çalışma ister. Derine inmiş lekeler yağ ve kir çözücü deterjanlarla çaba gösterilerek çıkarılır. Genelde yorucu olmasından dolayı tek günde bitirmek tercih edilmez. Kişi tercih ettiği bölümden temizliğe başlayarak tüm camlar ve çerçeveler dahil her yeri siler.

Kapı kolları, yüzeyde bulunan tozlar en ince ayrıntısına kadar incelenir. Genellikle yüzeyler silinmeden önce süpürme işlemi yapılır. Mutfak genelde en çok yoran bölümdür. Mutfak dolaplarının içi ve dışı tek tek sıcak su ve deterjan ile silinir. Genellikle dolaplar köpükleme, durulama ve kurulama işlemine tabi tutulur. Banyo ve tuvaletin temizliği için ayrı bir titizlik gerekir. Duşakabin, klozet, küvet gibi alanların bakterilerden arınması için çeşitli deterjanlar kullanılır. Bu alanlarda en çok tercih edilen deterjan çamaşır suyudur.

Boş Ev Temizliğinin Avantajları Nelerdir?

Boş evi temizlemenin avantajı her bir alanın en ince ayrıntısına kadar hijyenik hale getirilmesidir. Boş evin temizlenmesindeki amaç eve taşınmadan önce her şeyin hazır hale getirilip temizliğinin bitirilmesidir. Bu temizlik sayesinde evin duvarları, camları, kapıları ve tüm zeminleri güçlü deterjanlar ile temiz hale getirilir. Yağlı yüzeyler tamamen temizlenir ve her yer kirden arındırılır.

Boş ev temizlenirken her alan için birden fazla kimyasal madde içeren deterjan kullanılır. Taşıma işleminden sonra tüm mobilyalar yerleştirilir ve ev güzel bir görünüme kavuşur. Dolu ev temizlenirken eşyaların kaldırılma sıkıntısı olduğu için boş evin temizliği daha rahat gerçekleşir. Evin tamamen temizlenip yerleştirilmesinden sonra kişi psikolojik anlamda da kendini huzurlu hisseder.

Ayrıca banyo temizliği bilgilerini inceleyebilirsiniz.

Boş Ev Temizliğinin Aşamaları Nelerdir?

 

Ev temizlenirken izlenecek adımlar sayesinde zorlanmadan temizlik işlemi bitirilir. Nereden başlayacağını bilmeyen ve düzensiz bir şekilde temizlik yapan kişiler daha çok zahmet çeker. Temizliğe başlamadan önce kişi kendine bir rota belirlemelidir.

Boş ev temizliği için ilk yapılması gereken evde bulunan çöplerin kaldırılmasıdır. Çöp olan her şey büyük bir çöp poşetine doldurulur ve çöp kutusuna atılır. Çöpler toplandıktan sonra evin her yeri detaylı bir şekilde elektrik süpürgesi ile süpürülür. Süpürme işlemi için makine kullanılması her zaman daha iyi sonuç verir. Süpürme işleminden sonra yüzeylerin silinmesi adımına geçilir. Temizliği yapan kişi birden fazlaysa evin her alanı için iş bölümü yapılarak temizliği bitirilir.

Boş Ev Temizlenirken Yapılan İşlemler Nelerdir?

Boş ev temizleme işlemleri evin her alanına göre farklılık gösterebilir. Bu işlemler şu şekilde listelenmiştir:

  • Mutfağın yemek yapılması ve kullanılması için hazır hale getirilmesi gerekir. Bunun için mutfak dolaplarının içi, dışı ve mutfakta bulunan beyaz eşyaların temizliği yapılır.
  • Salon yüzeyinde bulunan lekelerin duvar ve camların silinmesi, salonda bulunan her şeyin detaylı bir şekilde temizlenmesi salonun kullanıma hazır hale gelmesi için önemlidir.
  • Boş ev temizliğinde en zorlanılan yerler tuvalet ve banyolardır. Banyo temizliği en belli eden alandır. Bu yüzden dikkatli bir şekilde tertemiz olana kadar temizlenmesi gerekir. Banyo temizlenirken harcanan vakit fazla olur.
  • Evin diğer odaları aydınlatmalar, kapılar ve camlar boş ev temizliğinde yapılacak işlemlerdendir.

Beylikdüzü temizlik

Banyo ve Mutfak Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Banyo ve mutfak temizliğe dikkat gerektiren evin bölümleri arasındadır. İnşaattan sonra kalan artıklar en çok bu bölümlerde bulunur. Bu yüzden boş ev temizlenirken en fazla vakit harcanan yer bu iki bölümdür. Kireç ve alçı yapışan yüzeylerin kabaca temizliğinden sonra deterjan yardımı ile tekrar temizlenmesi gerekir. Fayansların ve lavaboların krem temizleyiciler ile temizlenmesi önerilir. Duşakabin için ise sprey temizleyiciler tercih edilebilir. Bazı krem temizleyiciler duşakabinde leke bırakabileceğinden dikkatli olunmalıdır.

Fayans temizliği yaparken tel gibi aşındırıcı temizlik ürünlerini kullanmaktan kaçınmak gerekir. Eğer çizilmeyen yüzeyler varsa kalıntılar jilet veya bıçak gibi kazıma işlemleri ile çıkartılabilir. Yüzeylerde bulunan boya kalıntıları çuval yardımı ile ovalayarak temizlenebilir. Ancak yüzeyin ıslak olmamasına dikkat edilmelidir. Kalıntı temizliğinden sonra ile bu alanlar silinerek parlaklaştırılır. Fayansları buhar ile temizleme işlemi de boş ev temizliği yapan kişiler tarafından önerilir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tıkla Hemen Ara