Kat Cam Temizliği Nasıl Yapılır?

Cam Temizliği Nasıl Yapılır, Hangi Malzemeler Gereklidir?

Kış mevsiminden yaz mevsimine geçişte camlarda lekeler ve yağmur izleri olmaya başlar. Cam temizliği için doğal temizlik malzemeleri kullanıldığı zaman camda su lekeleri ya da deterjan izleri meydana gelmez. Aynı zamanda camın parlaklığı daha da artar ve camda çizilmeler oluşmaz.

Cam Temizliğinde Çizilmemesi İçin Ne Yapılır?

Cam temizliğini ilk önce içten dışa doğru yapmak gerekir. Cam temizliğinin yapılma gününe de dikkat etmeniz gerekir. Güneşin çok olduğu zamanlarda cam temizliği yapıldığı zaman camdaki lekeleri ya da çizilmeleri görebilme şansınız daha azdır. Bununla birlikte güneşli günlerde cam silindiği zaman camdaki meydana gelen parlaklık kısa sürelik var olur. Özellikle bulutlu zamanlarda cam temizliğini yapmanız daha yararlı olacaktır.

Camlarda meydana gelen çizik lekelerini yok etmek için büyük marketlerde satılan pasta cila malzemesini almanız gerekir. Bu ürün hem evinizin camlarında meydana gelen çizikleri hem de arabalarda oluşan çizikleri hemen ortadan kaldırır. Diş macunu da araba farlarındaki ve bütün camlardaki çiziklerin yok olmasına yardımcı olur. Diş macunun uygulanması oldukça kolaydır. Diş macununu camdaki çiziğin üzerine sürün ve biraz bekleyin. Daha sonra nemli bir bez alın ve çiziğin üzerinde iyice diş macununu dağıtın. Bu sayede camdaki çiziklerin gittikçe yok olduğunun farkına varacaksınız.

Ayrıca beyaz koltuk temizliği bilgilerini de inceleyebilirsiniz.

Cam Temizliğinde Parlaklık Nasıl Verilir?

cam temizliginde parlaklik nasil verilir

Cam temizliğinde pürüzsüzlük ve parlaklık oldukça önemlidir. Özellikle camların silinmesinden sonra izin oluşmaması için renkli gazete kağıtlarının kullanılmaması gerekir. Bununla birlikte eldiven giyip camları sildiğiniz zaman camlarda el ve parmak izleriniz de olmamış olur. Camların her zaman parlak durması için 3 ayda bir temizlenmesi gerekir.

Cam Temizliğinde Neler Kullanılır?

Cam temizliğinde geleneksel olarak kullanılan ürünlerden birisi de gazete kağıdıdır. Gazete kağıdı ile camı sildiğiniz zaman deterjan ve su ile hazırlık yapmanız gerekmez. Bu yüzden yalnızca bir su ile gazeteyi ıslatmanız gerekir. Renkli olmayan gazete kağıdı ile camı sildikten sonra camınız parlak ve pürüzsüz bir görüntüde olur. Aynı zamanda cam silerken sirke de kullanabilmeniz mümkündür.

Ayrıca cam silerken mikro fiber bezleri kullanmanız daha etkili olacaktır. Camlarda mikro fiber bez asla iz yapmaz ve pürüzsüz bir şekilde camların silinmesine yardımcı olur.

Cam temizliği için su hazırlarken 1.5 litrelik suyun içerisine yarım limonun suyunu sıkmanız tavsiye edilir. Aynı zamanda camları silerken su kullanmaya gerek yoktur. Sadece deterjan ile de gazete kağıdı ya da mikro fiber bez yardımıyla silme işlemini başarılı şekilde yapabilirsiniz.

1.5 litrelik suyun içine 3 yemek kaşığı şampuan eklediğiniz zaman şampuan hem çok güzel köpürme işlemini yapar hem de camdaki bütün lekeleri en derine kadar temizler. Bunun dışında şampuan camların parlak durmasını sağlar ve güzel koku yansıtır.

Cam suyunun içine tuz koyduğunuzda da camlar eskisinden daha parlak ve temiz bir görüntüde olacaktır. 1,5 litrelik cam suyunun içine yeşil sabun veya Arap sabunu eklediğinizde camda muhteşem parlaklıklar ortaya çıkacaktır.

Cam Temizliği Ne Zaman Yapılır?

Cam temizliğini kış aylarında yapmamanız tavsiye edilir. Özellikle yağmurlu ve karlı havalarda cam temizliği yaptığınızda etkisi olmayacaktır. Çok güneşli havalarda da camların silinmesi önerilmez. Bahar aylarında bulutlu havalar cam temizliğinin en doğru yapılacağı zamandır. Camların silinme süresi her kişiye göre farklıdır. Fakat genel olarak camlar 3 ayda 1 silinirse kalıcı şekilde temiz kalır. Aynı zamanda camlar her zaman daha parlak ve pürüzsüz bir görüntüde olur.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tıkla Hemen Ara