Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wpforms-lite domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/beylik17/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: _load_textdomain_just_in_time işlevi yanlış çağrıldı. Translation loading for the astra domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Ayrıntılı bilgi almak için lütfen WordPress hata ayıklama bölümüne bakın. (Bu ileti 6.7.0 sürümünde eklendi.) in /home/beylik17/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
İnşaat Sonrası Fayans Temizliği Nasıl Yapılır, Ne Kullanılır

İnşaat Sonrası Fayans Temizliği Nasıl Yapılır, Ne Kullanılır

İnşaat sonrası fayans temizliğinin nasıl yapılacağı yapılan planlamaya bağlıdır. Önce fayans yüzeyindeki tozlar ve inşaat artıklarının alınmasıyla başlayan ve son olarak fayansların kurumaya bırakıldığı ya da kurulandığı temizlik aşamaları tamamen tasarlanmalıdır. Kullanılacak temizlik aletleri ve yüzey temizleyiciler belirlenmelidir. Bu planlama yapılırken fayansı çizecek ürünlerden kaçılması gerektiği ve kesinlikle bulaşık teli kullanılmaması gerektiği unutulmamalıdır.

Fayans yüzeyindeki tozlar ve inşaat atıkları yumuşak bir fırça yardımıyla alındıktan sonra nemli bir bez ya da çek pasla fayanslar dikkatlice silinmelidir. Fayanslar silinirken dikkatli olunması gerekmektedir çünkü fayans araları derz dolguyla doldurulmakta ve bu dolgularda ufak birikintiler kalıntı yapmaktadır. Fayanslar nemli bezle temizlenirken eski bir diş fırçasıyla ya da ufak bir temizlik fırçasıyla derz dolguları da titizlikle temizlenmelidir. Daha yeni tamamlandığı için inşaat sonrası fayans temizliği olabildiğince dikkatli yapılmalıdır.

İnşaat Sonrası Ev Temizliği Nasıl Yapılır?

İnşaat sonrası ev temizliği yapılırken öncelikle süpürge ve faraşla ev yüzeyindeki inşaat artıkları toplanarak kaba bir temizlik yapılmalıdır. Fazla kutular, kablolar ve ambalajlar toplanarak evden kaldırılmalı ve geri dönüşümü olabilen atıklar geri dönüşüm kutularına atılmalıdır. Tüm atık ve çöpler evden kaldırıldıktan sonra elektrikli süpürgeyle ev süpürülerek tozdan olabildiğince arındırılmalıdır. Ardından camlar ve duvarlar silinerek yerden havalanarak cama ve duvarlara yapışan toz temizlenmelidir.

İnşaattan sonra ev ilk kez kullanıldığı için camlarda ve evin farklı bölümlerinde boya ya da çimento kalıntısı bulunabilecektir. Çizilmeyecek alanlarda bulaşık teliyle çizilecek bölümlerde ise yüzey temizleyicilerle bu kalıntılar temizlenmelidir. Diğer bölümlerin temizliği tamamlandıktan sonra zeminin temizliğine geçilmelidir çünkü diğer bölümler temizlenirken zemine bazı parçalar dökülebilecektir. Bu parçalar alınarak zemin temizlenmeli ve inşaat sonrası ev temizliği böylece tamamlanmalıdır.

Camlardaki İnşaat Lekeleri Nasıl Temizlenir?

Camlardaki inşaat lekelerinin temizliği için kuvvetli temizlik malzemelerinin kullanılması gerekmektedir. Bulaşık teli gibi camları çizebilecek ya da spatula gibi cama zarar verebilecek aletler kullanılmayarak leke çıkarma gücü yüksek temizlik ürünleri kullanılmalıdır. Çamaşır suyu, yüzey temizleyici ya da bulaşık kremi gibi kimyasal temizleyiciler günlük temizlikte tercih edilmemesi gereken ürünlerdir ancak camlardaki inşaat lekeleri de kimyasal içerdiğinden bu kimyasalları temizlemenin tek yolu başka bir kimyasal olabilmektedir.

Camlardaki inşaat lekeleri öncelikle su ile yumuşatılmalı ardından kuvvetli etkiye sahip temizlik ürünleriyle ovalanarak lekeler çıkarılmalıdır. Temizlik ürünleri kullanılırken camın çizilmemesine dikkat edilmelidir, inşaat sonrası fayans temizliği yapılırken fayansların çizilmemesine önem verildiği gibi cam temizliğinde de buna önem verilmelidir.

Halı temizliği nasıl yapılır? Bilgilerine de bakabilirsiniz.

İnşaat Sonrası Parke Temizliği Nasıl Yapılır?

insaat sonrasi parke temizligi nasil yapilir

İnşaat sonrası parke temizliği yapılırken ilk dikkat edilmesi gereken en son parke temizliğinin yapılması gerektiğidir. Şayet diğer bölümler temizlenirken zemine bazı minik parçalar ve atıklar düşebilmektedir. Eğer önce zemin temizlenirse cam ve duvar gibi bölümler temizlendikten sonra zeminin yeniden temizlenmesi gerekecektir. En akıllıca olan en son zeminin temizlenmesidir.

Parke zemin temizlenirken parkelere uygun temizlik ürünü kullanılmalı ve parkelere zarar vermeden temizlik tamamlanmalıdır. Parkeler tahtadan yapıldığı için fazla nem ve su kabarmasına sebep olacaktır, parkeler silinirken ıslaklık oranına dikkat edilmelidir. Parkeler nemli bir bezle silinebileceği gibi zemin temizliğinde kullanılan temizlik araçlarıyla da temizlenebilecektir.

Beylikdüzü temizlik

Parkelerdeki Lekeler Nasıl Çıkarılır?

Parkelerdeki lekelerin çıkarılması için parkelere uygun temizlik ürünleri kullanılabileceği gibi doğal temizlik ürünleri de kullanılabilir. Parkelerin uzun bir süre kullanılabilmesi için kimyasal içermeyen doğal temizlik ürünlerinin kullanılması daha uygundur. Aynı inşaat sonrası fayans temizliğinde olduğu gibi parke temizliğinde de zemini çizmeyecek doğru temizlik araçları kullanılmalıdır. Zemindeki herhangi bir leke için zemine zarar verecek temizlik araçlarından sakınarak lekeleri yumuşatarak çıkaracak ürünler kullanılmalıdır.

Parkelerde oluşan lekeler için en iyi doğal ürünlerden biri beyaz sirkedir. Parke silerken kullanılan suya biraz beyaz sirke karıştırılarak parkeler temizlendiğinde lekelerin çıktığı görülecektir. Beyaz sirke kokmadığı için de evde yaşayanları rahatsız etmeyecektir. Bir başka doğal ürün ise karbonat ve limon suyu alaşımıdır. Bu alaşım lekeler üzerinde uygulandığında parkelere zarar vermeden lekelerin çıktığı görülecektir.Firmamız dış cephe cam temizliği m2 fiyatları adlı makalesinde cam temizliği fiyatları vermektedir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tıkla Hemen Ara