Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wpforms-lite domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/beylik17/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: _load_textdomain_just_in_time işlevi yanlış çağrıldı. Translation loading for the astra domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Ayrıntılı bilgi almak için lütfen WordPress hata ayıklama bölümüne bakın. (Bu ileti 6.7.0 sürümünde eklendi.) in /home/beylik17/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Duvar Temizliği Nasıl Yapılır, Hangi Deterjan Kullanılır?

Duvar Temizliği Nasıl Yapılır, Hangi Deterjan Kullanılır?

Duvar temizliği yapılırken duvarın cinsi önemlidir. Duvar temizliği sırasında boyaların zarar görmemesi için kullanılan boyanın cinsine uygun olarak temizlik işlemi yapılmalıdır.

Duvar Temizliği Yağlı Boyalarda Nasıl Yapılır?

Yağlı boya ile boyanmış duvarların temizliğinde su faktörüne dikkat edilmelidir. Duvarların fazla şekilde su alması boyanın dışa atmasına sebep olur. Bu da belirli süreden sonra duvarların renginin açılmasına ve daha da ilerlediğinde duvarın boyasının dökülmesine de yol açar.

Duvarları temizlemek isteyenler öncelikle küçük bir kovada su hazırlamalıdır. Ardından çok az miktarda duvarlar nemli hale getirilir. Duvar temizliği yapılırken deterjan, vb. gibi temizleyici maddelerin kullanılması serbesttir. Fakat burada da dikkat edilmesi gereken nokta, kullanılan malzemenin ölçüsünün çok fazla abartılmamasıdır. Ortalama olarak bir ya da yarım kapak deterjan dökülmesi yeterlidir.

Temizlik sırasında eve hava gelmesi duvarların nemli kalmasına engel olur ve böylece küflenme, vb. gibi sorunlar da oluşmaz. Bununla birlikte evdeki deterjan ve boya kokuları da evden uzaklaşmış olur. Havalandırma işlemine başlandıktan sonra duvar silen bezler ya da uzun aparatlar ile duvarların temizliği kısa sürede tamamlanır. Temizlik işlemi bittikten sonra kuru bez ile yeniden silinmesi önerilir. Bunun sebebi, duvarda nem oranının azaltılması ve ileriki zamanlarda boyanın zarar görmesinin engellenmesidir.

Duvar Temizliğinde Hassas Duvarlar Nasıl Temizlenir?

duvar temizliginde hassas duvarlar nasil temizlenir

Duvarların hassas yapıda olması temizliklerinde de hassas olunmasını gerektirir. Bir duvarın hassas olması demek o duvarda kullanılan boya türüne bağlıdır. Örneğin; duvar boyasında sentetik malzemeler kullanılan bir duvarın temizliği de son derece dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Benzer şekilde diğer dikkat gerektiren duvarlarda da temizlik olayında özel malzemeler kullanılır. Bu özel malzemeler yüzeylerin zarar görmesini engelleyen temizleyicilerdir. Özellikle büyük marketlerde ya da toptancılardan rahatlıkla bulunabilir.

Duvarların temizliğine başlanırken bez çok hafif şekilde temizleyici ve su ile buluşur. Ardından duvarlar silinmeye başlar. Silme işleminde de bastırılmaması gerekir. Duvara fazla basınç uygulanması boyanın kısa sürede çıkmasına sebep olur. Kurulama işleminin ardından duvarların temizliği kısa sürede tamamlanır.

Ayrıca merak edilen duşakabin temizliği bilgilerine bakabilirsiniz.

Duvar Temizliği Ne Zaman Yapılmalı?

Duvarların temizliği çok sık bir şekilde yapılmamalıdır. Boyalar zarar gördükçe çıkar ve hoş görüntüye sebep olmaz. Olabildiğince su ile az temas halinde olmaları gerekir. Fakat bazı durumlarda duvarlarda aşırı kirlenme meydana gelir. Örneğin; odun ve kömür sobası kullananların evlerinde duvarlar is lekesi olur. Bu gibi durumlarda yılda 2 ya da 3 kez duvar temizliği yapılabilir.

Bunun dışında duvarların temiz kalmasına engel olan diğer bir durum ise, evlerde sigara içilmesidir. Hem perdelerin hem de duvarların kısa sürede kirlenmesine neden olan sigara dumanı aynı zamanda duvarlarda kötü kokunun oluşmasına da neden olur. Bu tarz evlerde de ortalama olarak 3 ile 4 kez arasında duvar temizleme işlemi yapılabilir. Fakat evde herhangi bir kirlenme durumu yok ise ve duvarlar temiz görünüyorsa yılda 1-2 arasında temizlik işlemi yapılabilir.

Duvar Temizliğinde Sirke İşe Yarar Mı?

Duvarların temizliğinde sirke kullanılması faydalıdır. Sirke içinde bakterilerin ve mikropların ölmesine sebep olan maddeler bulunur. Böylece duvarlardaki bakteriler ölür ve evlerde de hem hijyenik hem de sağlıklı bir ortam oluşur. Sirke kullanırken suyun içine çay kaşığının yarısı ya da çeyreği kadar ilave edilmesi yeterlidir. İçinde yer alan etkin maddeler kısa sürede etkisini gösterir ve az miktarda kullanılsa bile büyük sonuçlar verir. Sirkenin ölçülü olarak kullanılması duvarlardaki boyalara zarar vermez.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tıkla Hemen Ara