Halı temizliğinin nasıl yapılacağı halının durumuna göre değişmektedir. Eğer halı çok kirliyse ve silmekle temizlenmeyecekse yıkanması en doğrusudur. Ancak bu dönemde halı yıkamak için bir alan bulmak oldukça zordur, bu nedenle halının yıkanmadan geçmeyecek kadar kirli olması halinde halı yıkamacıya verilmesi en doğrusu olacaktır.
Halı yıkamacıya verilmesi gerekmeyecek bir kirlilik söz konusu ise halı temizliği bezle silme şeklinde yapılacak ancak temizlik ürünleriyle silinmesi halinde halıda kimyasal ürünler kalıntı yapacaktır. Ne kadar temizlenirse temizlensin kimyasal içerikli temizlik ürünleri halı da kalıntı bırakacak ve bu da halıyla temas halinde ise insanlara geçecektir. Yetişkinler için bu durum çok önemli gibi gözükmese de bebeği ya da küçük çocuğu olan kişiler için halının ne ile temizlendiği oldukça fazla önem arz edecektir.
Halı Silmek İçin Ne Kullanılır?
Halı silmek için kullanılması gereken ürün bilinenin aksine halı şampuanı değil Arap sabunudur. Arap sabunu birçok alanda sıvı ve katı şekilde temizlik için kullanılmaktadır. Halı silerken de katı ya da sıvı formda Arap sabunu kullanılabilecektir. Arap sabunu doğal bir sabun olduğundan halı da kalıntısı kalsa dahi bebeklere, çocuklara ya da yetişkinlere herhangi bir zararı olmayacaktır.
Halı Sadece Silinerek Temiz Olur Mu?
Sadece silinerek halının temiz olup olmayacağı sıklıkla akla gelebilecek sorunlardandır. Halı yıkamak uzun ve zorlu bir iştir, bu nedenle halı silmek daha çok tercih edilen bir yöntem olabilmektedir. Doğru şekilde yapıldığında sadece silinerek de halılar temizlenebilir. Uzun süredir kullanılan bir halının sadece silinerek temizleneceği tabii ki söylenemeyecektir ancak birkaç aydır kullanılan bir halı söz konusu olduğunda sadece silerek temizlemek mümkündür.
Ayrıca fırın temizliği bilgilerine de bakabilirsiniz.
Yeni Halı Ne Zaman Yıkanır?
Yani halının yıkanma zamanı düşünüldüğünden daha kısa olabilmektedir. Yeni alınan bir halının satın alındığı yerde uzun süredir beklediği ve doğal olarak dış mekanla etkileşiminin de fazla olduğu göz önüne alındığında kullandıktan birkaç ay sonra yıkanması gerektiği sonucu çıkarılabilir. Temizlik olgusu kişiden kişiye değişebilir ancak şartlar değerlendirildiğinde aynı sonuca ulaşılabilir.
Halı satılan yerlerin açık mekanlar olduğu ve halıların müşterilere sergilendiği göz önüne alınmalı ve buna göre halının yıkanma zamanı belirlenmelidir. Özellikle bebek sahibi olan kişilerin halı temizliğini hafife almaması gerekir. Şayet bebekler yürüyemedikleri için halının üstünde sıklıkla vakit geçirmektedir. Yeni alınan bir halının zaten temiz olmadığı dikkate alındığında kullandıktan birkaç ay sonra yıkanması gerektiği açıktır.
Jüt Halı Nasıl Temizlenir?
Jüt halının temizliği diğer yapıdaki halılara göre farklılık göstermektedir. Jüt halılar tamamen doğal bitkiden dokunmakta bu nedenle de hassas olmaktadır. Ara sıra dökülmeler görülebileceği gibi sıklıkla süpürmek de gerekebilecektir. Jüt halılar rutin olarak elektrikli süpürgeyle temizlendiği için çok fazla derin temizlik gerekmeyecektir, aralıklı olarak nemli bir bezle silmek yeterli olacaktır.
Beylikdüzü temizlik şirketleri
Karbonatla Halı Temizlenir Mi?
Karbonatla halı temizliği doğal temizlik malzemeleriyle temizlik yapmayı tercih edenlerin sıklıkla kullandığı bir yöntem olduğundan mümkündür. Halıdaki nemi almak ve bakterileri yok etmek için kuru karbonat halı yüzeyine serpilmekte ve bir süre bekledikten sonra elektrikli süpürgeyle karbonat halıdan temizlenmektedir. Doğal anti bakteriyel temizlik ürünü olan karbonat sirke ve doğal sabunlarla birlikte sıklıkla temizlikte kullanılmaktadır.
Beyaz Halıdan Lekeler Nasıl Çıkarılır?
Beyaz halıdan leke çıkarmak bilindiği üzere zor bir iştir. Beyaz tüm lekeleri belli ettiği için özellikle beyaz halı üstünde sıklıkla lekeler görülmektedir. Beyaz halıdan leke çıkarmak için birçok temizleyici ürün kullanıldığı gibi doğal ürünler de kullanılmaktadır. Temizleyici ürünlerden yüzey temizleyiciler, halı şampuanları ya da farklı bir yöntem olarak bulaşık parlatıcıları halıdan leke çıkarmak için kullanılmaktadır.
Doğal ürünlerle halıdan leke çıkarma ve halı temizliğinde sıklıkla sirke, karbonat, limon suyu, tuz gibi ürünler kullanılmaktadır. Lekenin üstüne karbonat döktükten sonra limon suyu dökülmesi ve köpürme işleminden sonra bir bezle lekeli bölümün silinmesi kullanılan yöntemlerdendir.