Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wpforms-lite domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/beylik17/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: _load_textdomain_just_in_time işlevi yanlış çağrıldı. Translation loading for the astra domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Ayrıntılı bilgi almak için lütfen WordPress hata ayıklama bölümüne bakın. (Bu ileti 6.7.0 sürümünde eklendi.) in /home/beylik17/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
Banyo Temizliği Nasıl Yapılır, Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Banyo Temizliği Nasıl Yapılır, Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Banyo temizliğinin nasıl yapılacağı şu şekilde sıralanarak açıklanabilir:

  • İlk olarak musluklardaki, varsa duş kabinindeki ve banyo lavabosundaki sudan dolayı oluşan kireçler temizlenmelidir.
  • Daha sonra fayans aralarında sıklıkla kirlenen derz dolguları eski bir diş fırçası ya da başka bir araçla özenle temizlenmelidir.
  • Banyo dolabındaki eşyalar yeniden düzenlenerek dolap içleri temizlenmelidir.
  • Banyodaki klozet temizleyicilerle birlikte temizlenmelidir.
  • Son olarak tüm banyo su ile durulanarak banyo temizliği yapılırken kullanılan temizleyicilerden arındırılmalıdır.

Banyo Ne ile Temizlenir?

Banyonun ne ile temizleneceği birçok kişinin araştırdığı bir konu olmaktadır. Şayet temizlikte çamaşır suyu, tuz ruhu gibi kimyasallar kullanılması sağlığa zararlıdır ve alternatif temizlik malzemesi aranmaktadır. Eski zamanlarda kullanılan temel temizlik malzemelerinden olan karbonat, tuz, limon tuzu ve Arap sabunu yeni dönemde de kullanılarak sağlıklı temizlik yapılabilecektir.

Doğal ürünlerle yapılan banyo temizliği hem yemek yapan kişinin kimyasallardan zarar görmesini engellemekte hem de kimyasalların banyo yüzeyinde kalarak kalıntı oluşturmasını ve insan sağlığını olumsuz yönde etkilemesini engellemektedir.

Banyo Duvarları Nasıl Temizlenir?

Banyo duvarları genel olarak fayanslarla kaplanmaktadır. Doğal olarak banyo zemininin temizliği ile banyo duvarlarının temizliği birlikte yapılacaktır. Fayansla kaplı banyo duvarlarının temizliğine fayansların arasındaki boşluğu dolduran derz dolgusunun temizliğiyle başlanacaktır.

Derz dolgusu beyaz renkte olduğundan, yapısı gereği çabuk kirlenmeye müsait olduğundan ve lekelendiğinde belli olduğundan sıklıkla temizlenmesi gerekmektedir. Temizliği zor olan derz dolgusu ince bir çizgi şeklinde olduğundan eski bir diş fırçasıyla, telle ya da tornavida ile temizlenebilecektir. Derz dolgusu özenle temizlendikten sonra fayans yüzeyi köpüklenerek temizlenmeli ve son olarak su ile durulanmalıdır.

Ayrıca ütü temizliği bilgilerine de bakabilirsiniz.

Banyo Dolabı Nasıl Temizlenir?

banyo dolabi nasil temizlenir

Banyo dolabı temizlenirken dolap kapaklarının çizilmemesine ve dolabın içinde temizlik malzemesinin kalıntısının kalmamasına dikkat edilmelidir. Şayet temizlik ürününün dolabın içinde kalması halinde bir süre sonra dolapta farklı bir koku oluşabilecek ve bu durumda evdeki kişileri rahatsız edecektir.

Banyo dolabı temizlenirken genel temizlik ürünleri kullanılabileceği gibi doğal temizlik ürünleri de kullanılabilir. Kalıntı bırakmama ve temiz bırakma anlamında Arap sabunu oldukça etkili olmaktadır. Arap sabunu dolaplarda kalıntı oluşturmayacağı gibi doğal bir temizlik kokusu bırakacaktır. Dolaplar silinerek temizlendikten sonra eşyalar içine tekrar yerleştirilerek banyo temizliğine devam edilebilecektir.

Beylikdüzü temizlik şirketi

Banyodaki Lavabo ve Duş Kabini Nasıl Temizlenir?

Banyodaki lavabo ve duş kabininin temizliği banyo temizliğinin en önemli bölümlerindendir. Lavabo ve duş kabini insanların kullanırken özellikle temiz olmasını tercih ettiği ve kullandıktan sonra da temiz bıraktığı nadir bölümlerdendir. Bu nedenle her zaman temiz olması gerekmekte ve temizlenen malzemelere de dikkat edilmelidir.

Banyodaki lavabo ve duş kabini temizlenirken öncelikle suyun temas etmesinden dolayı oluşan kireç tabakaları fırça ya da tel yardımıyla çıkarılmalıdır. Bu kısımlar temizlenirken özellikle organik temizlik malzemelerinin kullanılmasına dikkat edilmeli ve herhangi bir kalıntı bırakılmamalıdır. Bunun için karbonat ya da Arap sabunu kullanılması en doğrusu olacaktır. Lavabo ve duş kabini özenle ovalanıp köpürtülerek temizlendikten sonra tüm kalıntılar arındırılacak şekilde durulanmalı ve kuruması için banyo havalandırılmalıdır.

Banyo Kaç Günde Bir Temizlenir?

Banyonun temizlenme sıklığı evde yaşayan kişilerin sıklığına göre değişmektedir. Ancak şöyle bir genel olgu söylenebilir ki o da evde tek kişi de yaşasa banyonun hep temiz olması gerektiğidir. Banyo, kullanım amacı gereği hem sıklıkla kullanılmakta hem de her an temiz olması istenmektedir. Bu nedenle kullanmadan önce temiz olmalı ve kullandıktan sonra da temiz bırakılmalıdır. Bu da haliyle banyonun her kullanımdan sonra temizlenmesi anlamına gelmektedir. Yani banyo temizliği her ihtiyaç duyulduğunda yapılmalı ve bu bir günde birden fazla kez temizlemek anlamına gelse de her kullanımdan sonra temiz bırakılmalıdır.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tıkla Hemen Ara