Buzdolabı Temizliği Nasıl Yapılır, Lekeler Nasıl Çıkar?

Buzdolabı temizliğinin nasıl yapılacağı aşağıdaki gibi açıklanabilir:

  • Öncelikle buzdolabının fişi çekilerek olası bir tehlike oluşma ihtimalini ortadan kaldırmak gerekmektedir. Ayrıca buzluk kısmında karlanma olması halinde de buzdolabının fişinin çekilerek bu karlar eritilerek buzdolabı daha rahat temizlenecektir.
  • Çürümüş olan malzemeler buzdolabından çıkarılmalıdır. Her ne kadar buzdolabı çürüyebilecek ürünleri korumak üzere üretilmişte olsa da her ürünün de bir ömrü bulunmakta ve buzdolabında dahi çürüyebilmektedir. Çürüyen yiyeceklerden dolayı buzdolabında oluşan kokudan buzdolabını arındırmak için öncelikle bu yiyeceklerin dışarı çıkarılması gerekmektedir.
  • Buzdolabının rafları hareket ettirilebilir olduğundan buzdolabında olası herhangi bir hareketlenmede yiyecekler buzdolabına dökülebilmektedir. Dökülen yiyeceklerin bıraktığı lekeleri temizlemek için buzdolabının rafları çıkarılarak yıkanmalıdır.
  • Buzdolabından tüm yiyecekler çıkarıldıktan sonra buzdolabının en derin köşeleri dahi özenle temizlenmelidir. Buzdolabına yiyecek konduğundan ve çoğunlukla kapalı kaldığından kullanılan temizlik malzemeleri özenle seçilmelidir. Kimyasal içerikli temizlik malzemelerinden uzak durularak sirke ve karbonat gibi doğal temizlik ürünleri kullanılmalıdır.
  • Son olarak buzdolabı kurumaya bırakılarak olası bir koku oluşma ihtimalinden kaçınılmalıdır. Buzdolabının içi kuruduktan sonra yiyecekler ağızları kapalı bir şekilde buzdolabına yerleştirilmelidir. Bir sonraki buzdolabı temizliğine kadar buzdolabının daha ferah kokması için buzdolabına ufak bir kap içinde kuru kahve konulabilecektir.

Buzdolabı Ne ile Temizlenir?

Buzdolabı temizliğinde kullanılacak ürün yukarıda da bahsedildiği üzere doğal temizlik malzemelerinden oluşmalıdır. Buzdolabına tüketilen yiyecekler konduğu için buzdolabının temizliğinde kullanılan ürünlere dikkat edilmelidir. Şayet yiyeceklerin direkt olarak buzdolabındaki raflara temas etmesi mümkün olduğundan buzdolabı temizlenirken kalan herhangi bir kalıntı oraya konan bir yiyecek nedeniyle insanların vücuduna taşınabilir.

Kimyasal ürünlerin insan vücuduna zararlı olduğu bilinen bir gerçektir, bu nedenle insan vücuduna taşınsa dahi rahatsız etmeyecek sirke ve karbonatla buzdolabı temizlenmelidir. Öncelikle sirkeyle dolabın tüm yüzeyi silinerek buzdolabı dezenfekte edilmelidir. Sirkeyle ilk aşama silme işlemi tamamlandıktan sonra karbonatlı su ile buzdolabının içi ve dışı özenle silinerek buzdolabında kalabilecek bakteriler tamamen yok edilmelidir.

Bulaşık makinesi temizliği nasıl yapılır? Bilgilerine de bakabilirsiniz.

Yeni Alınan Buzdolabı Nasıl Temizlenir?

yeni alinan buzdolabi nasil temizlenir

Yeni alınan buzdolabının temizliği yapılırken buzdolabı üretiminde kullanılan kimyasallardan arındıracak şekilde derin temizlik yapılmalıdır. Yine kimyasal içeren temizlik ürünlerinden kaçınarak doğal ürünlerle buzdolabı arındırılmalıdır. Yeni alınan buzdolabının tüm rafları özenle yıkanmalı ve tüm suyundan arındırılmalıdır. Ardından buzdolabının içi ve dışı sirke ile silinerek var olabilecek bakterilerden arındırılarak buzdolabı temizliği tamamlanmalıdır.

Sirke ve karbonatla iyice temizlenen raflar aynı şekilde temizlenen buzdolabına yerleştirilmelidir. Üretici firmanın önerdiği süre boyunca buzdolabı boş çalıştırılmalı ve içinde koku oluşup oluşmadığı diğer özelliklerle birlikte değerlendirilmelidir. Herhangi bir sorun çıkmadığında yiyecekler kapalı kutular içinde buzdolabına yerleştirilmelidir.

Beylikdüzü temizlik şirketleri

Buzdolabı Cif ile Temizlenir Mi?

Buzdolabının cif ile temizlenmesi insan sağlığı açısından doğru değildir. Cif, çamaşır suyu ve diğer yüzey temizleyicileri gibi kimyasal içerdiğinden içinde yiyeceklerin saklandığı buzdolabı cifle temizlenmemelidir. Cif genelde çıkması zor lekeler için kullanılan bir temizlik ürünüdür. Bu nedenle de buzdolabında kuruyan kirler için kullanılmaktadır ancak bir temizlik ürününde kir çıkarma gücü arttıkça içindeki kimyasal oranı da artmaktadır. Bu nedenle cif buzdolabı temizliğinde kullanılmamalıdır.

Buzdolabında kurumuş ve çıkması zor lekelerin üstüne sıcak suyla birlikte karbonat ve sirke ya da limon suyu dökerek bir süre bekletilmesi halinde de leke çıkacaktır. Bu yöntemle lekenin zorlaması halinde bir bulaşık telinden yardım alınabilecektir.

Beyaz Eşya Temizliği Nasıl Olmalıdır?

Beyaz eşya temizliği olabildiğince eşyayı çizip zarar vermeden yapılmalı ve temizlerken kimyasal ürünlerden olabildiğince kaçılmalıdır. Beyaz eşyalar yani buzdolabı, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi ve fırın gibi eşyalarla insanlarla yakın temas halinde olan şeyler temizlendiği ya da yapıldığı için bu eşyalar temizlenirken maksimum oranda özenli davranmak gerekmektedir. Özellikle buzdolabı temizliği, yiyecekler buzdolabıyla direkt temas halinde olduğu için oldukça önemlidir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tıkla Hemen Ara